motor čz 175/502

20.11.2017
by administrator

Motor čz 175/502 na GO

Důkaz toho, že lze stále za pár korun koupit pěkný motor. Sehnán za 500kč, dodán poštou pečlivě připevněn na paletě. Majitel pan S. měl štěstí. Kartery párové, pěkné, neolámané, převodovka až na detaily v dobrém stavu. Válec stačil přehonovat. Na motoru byla provedena „běžná“ GO. Čištění hliníku, repas srdce motoru – kliky, nová ložiska, gufera, labyrint, těsnění, nová spojka. Samozřejmostí byla kontrola a vymezení vůlí převodovky, výměna všech pružin motoru.

Motor nachystán na předání a nyní jednáme s majitelem o stavbě celého stroje, když už jsme mu chystali celý podvozek a generálkovali motor.

O autorovi

Ke starým československým motocyklům jsem poprvé přičichnul již v mládí, kdy jsem ve svých 14 letech dostal k narozeninám „pionýra“, jawu 50/21. V roce 2015 jsem se začal pracovat u renovační firmy. Renovace, opravy, servis a řešení problémů mě bavilo. Postupně jsem se zaměřil na generální opravy předních vidlic kývačka, repasi zadních tlumičů z Březnice, GO kluzáků pérák a výrobu mnoha dílů na ČZ skútry.

Zanechte komentář